Suomen Julkisivupalvelut

Julkisivuremontti vai julkisivun puhdistus

Julkisivuremontti ja sen suunnittelu on taloyhtiölle aina suuri kysymys. Taloyhtiön hallituksissa mietitään, missä mittakaavassa julkisivuremontti tulee toteuttaa, mitä se maksaa ja miten se vaikuttaa asumiseen – mutta myös asuntojen arvoon. Asiantuntijamme Juha Myöhänen kertoo artikkelissa, milloin julkisivupuhdistus on hyvä vaihtoehto ja mihin julkisivupuhdistus vaikuttaa.

Milloin taloyhtiön julkisivuremontti on ajankohtainen – ja missä mittakaavassa?

Näihin kysymyksiin vastaa yleensä kuntotutkija. Jos haetaan kustannussäästöjä lisäeristyksillä ja ikkunoilla sekä rakenteet ovat tulleet käyttöikänsä loppuvaiheeseen (rakenteet ovat vaurioituneet) on meillä täysin perustellut syyt tehdä julkisivuremontti.

Mikäli taloyhtiön julkisivuremontti tehdään esteettisistä syistä eikä varsinaisia vaurioita ole, on huomattavasti enemmän syitä miettiä muitakin vaihtoehtoja. Julkisivuremontti on prosessi, jossa usein teetetään joitain töitä turhaan vain siitä syystä, ettei taloyhtiö tai heidän edustajansa ole perehtynyt vaihtoehtoihin ja pitäytyvät näin perinteisissä vaihtoehdoissa.

Ennen julkisivuremontin tilausta on siis selvitettävä onko kyse rakenteellisista vaurioista vai esteettiset syyt. Me Suomen Julkisivupalveluissa voimme auttaa sinua kartoittamaan tilanteen.

julkisivuremontti vai julkisivun puhdistus

Kustannussäästöjä: julkisivuremontti vs. julkisivun puhdistus

Mitä aikaisemmin julkisivuremontti tehdään, sitä todennäköisemmin säästetään kustannuksissa. Mutta, jos vaihtoehtona on tehdä julkisivujen puhdistukset ja pienet korjaukset, säästää siinä taloyhtiö huomattavasti enemmän, jos vaihtoehtona on varsinainen remontti.

Kustannussäästöt ovat jopa 50-100 kertaiset sekä remontin vaikutukset ja haitat päivittäiseen asumiseen pienemmät. Yleensä huolto tehdään 1-2 viikon aikana riippuen taloyhtiön koosta.

Julkisivujen likaisuus pitkälti kasvustoa – julkisivuremontti saattaa olla ylimitoitettu toimenpide

Uskoisitteko, jos sanoisin, että julkisivujen likaisuus on 75-90% kasvustojen aiheuttamaa; levää eri muodoissa, hometta, jäkälää, sammalta sekä tietysti nämä yhdessä. Kasvustojen esiintyminen julkisivuissa ei ole yksiselitteinen, syitä kasvuun on monia.

Julkisivun puhdistus lisää sijoitusasuntojen menekkiä

Olen useaan otteeseen törmännyt taloyhtiöihin, joissa vuokra-asuntojen täyttöaste liikkuu 55-85% luokassa. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiössä on huomattavan paljon tyhjiä asuntoja. Pelkästään taloyhtiön julkisivu huoltamalla saavutettiin jopa 90% täyttöaste 7 kk sisällä.

Tämähän kertoo selvästi sen, että puhtaampi ja huollettu julkisivu luo taloyhtiöstä positiivisen mielikuvan siinä asuvista ihmisistä ja kyseinen taloyhtiö on haluttava potentiaalisten asukkaiden kannalta.

Mihin julkisivun puhdistus vaikuttaa?

Siisti julkisivu vaikuttaa suoraan asukastyytyväisyyteen, vähentää asukkaiden kiertonopeutta, korjaa mielikuvia kiinteistöstä, nostaa asuntojen haluttavuutta, nostaa liikekiinteistöjen haluttavuutta, sekä vähentää isännöitsijöiden työtaakkaa. Julkisivun puhdistus siirtää myös julkisivuremontin tarvetta eteenpäin.

Kirjoittanut

Juha Myöhänen
Julkisivupuhdistuksen asiantuntija
050 376 5926
juha@julkisivupalvelut.com

Ota yhteyttä ja pyydä arvio julkisivusta!